Haal de magie van kerst in huis

Met de mooiste kersthangers, feestelijke tafelversiering en de leukste cadeaus voor onder de boom wordt het schitterend in huis. Maak er samen een magische kerst van.

Meer inspiratie

Zo dek je de tafel volgens de etiquette

Dek de tafel volgens de etiquette

Van een mooi bord kun je niet eten, maar met een mooi gedekte tafel maak je al je gasten blij. Maar ehh… Hoe heurt dat eigenlijk ook alweer? Wij zetten het nog even allemaal op een rijtje.

Bekijk alle tafeletiquette
Ovenschalen en bakvormen schoonmaken

Spaar voor steengoede ovenschalen en bakvormen

Bij een mooi gedekte tafel horen natuurlijk ook mooie ovenschalen en bakvormen. Je spaart ze nu bij ons.

Bekijk ze allemaal
Dit jaar halen we alles uit de kast om er een onvergetelijke kerst van te maken. Dat betekent heerlijke kerstgerechten, fijn gezelschap en natuurlijk sfeervolle decoratie. Met deze twee varianten voor het vouwen van kerstservetten dek jij jouw tafel straks nog feestelijker!

Zo vouw je de mooiste kerstservetten

Met deze twee varianten voor het vouwen van kerstservetten dek jij jouw tafel straks nog feestelijker!

Bekijk het stappenplan

Kerstversiering voor iedereen

Zin in een mooi versierde boom? Of een prachtig aangeklede tafel? Dat snappen wij. Daarom helpen wij je graag een handje om je huis tot in de puntjes te versieren.

Kerstboom versieren – Stap voor stap
De kerstboom kan niet ontbreken tijdens de feestdagen. Het versieren is elk jaar weer een leuke bezigheid. Je kan er al je creativiteit op loslaten met kerstballen, kerstslingers en kerstverlichting. En natuurlijk een mooie piek om niet te vergeten. Het klinkt misschien als veel werk, maar dat is het niet. In slechts 4 stappen maak jij de mooiste boom van de buurt!

  • Stap 1: Begin altijd met de kerstverlichting. Neem als vuistregel minstens 50 lampjes per halve meter kerstboom. Verdeel de lampjes vervolgens netjes over de boom. Tip: Als je meer diepte wilt, stop dan een aantal lampjes wat verder in de kerstboom.
  • Stap 2: Pak de kerstballen en slingers uit de verpakking. Hiermee vul je de lege plekken tussen de lampjes op. Handige tip is om grotere kerstversiering onderin te hangen. De kleinere versiering hang je juist bovenin. Dan is de boom straks mooi in evenwicht. En bekijk de boom soms even van een afstandje. Dan zie je of je nog plekken gemist hebt.
  • Stap 3: Hang wat lekkers in de boom. Wat dacht je van knapperige kerstkransjes, zuurstokjes of chocolade kerstballen? Een feestje om te zien en om te eten.
  • Stap 4: Kleed tot slot de onderkant gezellig aan. Versier de pot of het standaard met nepsneeuw, huisjes, een stal of een kersttrein.

Vier kerst in stijl
Kerstversiering is er in verschillende kleuren en stijlen. Daarom is er altijd eentje die bij je past. Wil je klassiek? Ga dan voor rood en wit. Voor een luxe uitstraling gebruik je 2 tot 3 kleuren. Hier doen goud, paars of zilver het altijd goed. Of geef je huis een typisch Hollands uiterlijk door je boom vol te hangen met hamsters, kroketten en oliebollen. Natuurlijk kan je ook los gaan en veel verschillende kleuren combineren. Het leuke is dat het bij de boom niet ophoudt. Ook aan de kersttafel is kerstversiering een echte sfeermaker. Versier je mee?

Zet de kerstsfeer op tafel – Tips en ideeën
Natuurlijk wil je je familie verrassen met een heerlijk kerstdiner, maar vergeet een mooi gedekte tafel niet. Het begint bij mooie borden en glazen, maar met onze tips maak je er een écht schitterende tafel van:

  • Tip 1: Kies voor een tafelkleed dat past bij de kerststijl van de rest van het huis. Gebruik dezelfde kleurtinten als die in de kerstboom. Dan zit alles mooi op 1 lijn.
  • Tip 2: Kleed je tafel aan met mooie servetten en kaarsen. Je kan je servetten een extra luxe uitstraling geven door er een gouden lint omheen te wikkelen. En een leuke toevoeging: maak een bijpassend menukaartje en bijpassende naamkaartjes. Dat zorgt voor extra aankleding.
  • Tip 3: Geef de tafel extra sfeer met mooie kerstaccessoires. Bijvoorbeeld met kerststukjes of een kandelaar in een bijpassende kleur. Dat maakt de tafel helemaal af.
  • Handig weetje: Een vlek is snel gemaakt. Hou daarom vlekkenspray bij de hand om de vlek gelijk te behandelen. Zo blijft je tafelkleed net als nieuw.