bewaar
Tapas hapjes: 3x vega pincho's
Tapas hapjes: 3x vega pincho's
bewaar

Tapas hapjes: 3x vega pincho's

Van deze drie vegatapas kun je bijna niet afblijven. Hoeft ook niet: eet smakelijk!

25 min. bereiden
1 uur wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

zoete sherry

8

gedroogde abrikozen

150 g

geitenkaas

1 teen

knoflook

7½ g

verse koriander

7 el

traditionele olijfolie

1

courgette

2

verse ciabatta's

2

gegrilde rode paprika's in pot

150 g

Manchego kaas

8 balletjes

falafel

Dit heb je nodig

  • blender

  • grillpan

  • tapasprikkers

Van deze drie vegatapas kun je bijna niet afblijven. Hoeft ook niet: eet smakelijk!

Aan de slag

1

Meng de abrikozen en sherry in een kom en laat 1 uur staan. Snijd de geitenkaas in blokjes. Maal de knoflook, koriander en olie 30 sec. in de blender. Voeg de kaas toe en maal grof, laat 45 min. staan.

2

Schaaf de courgette in lange plakken. Bestrijk met olie. Gril ze 2 min. in de grillpan. Keer na 1 min. Bestrooi op een bord met peper en zout. Snijd de ciabatta’s in sneetjes (6 per persoon). Gril het brood 3 min. in de achtergebleven olie. Keer halverwege. Snijd de Manchego kaas in puntjes (per persoon 4 puntjes). Snijd elke paprika in 4 ringen.

3

Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een prikker. Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes. Leg er een abrikoos op. Zet vast met een prikker. Verhit rest van de olie in een pan. Bak falafel 2 min. Verdeel de paprika over rest van broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een prikker.

bereidingstipStap 1 kunt u 1 dag van tevoren doen. Ga voor serveren verder met stap 2 en 3.

3x vega pinchos

Instructievideo - 03:24 min.