Bruschet­te met pa­pri­ka­pa­té

In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van.

  • borrelhapje
  • 14 stuks
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(6) waardeer
italiaans borrelhapje In Italië komen ze als voorgerecht op tafel, hier in Nederland maken we er een borrelhapje van. 14 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olijfolie. Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de peper in een keukenmachine met de walnoten, 50 g zongedroogde tomaatjes, de gegrilde paprika en de salie. Maal tot een grove paté. Snijd nog eens 80 g zongedroogde tomaatjes in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover. Garneer met de reepjes tomaat.

variatietip:

Wil je de paté extra pittig maken? Vervang de rode peper door 1/2 tl (of meer naar smaak) chilivlokken

combinatietip:

Lekker met aspergetips.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 165 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette met paprikapaté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met pa­pri­ka­pa­té

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de kapjes van de ciabatta, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Besprenkel de bovenkanten met de olie.

3
3

Rooster het brood ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 100 g ongebrande walnoten
  • 50 g koelverse zongedroogde tomaatjes
  • 50 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 5 verse salieblaadjes

Doe de peper in een keukenmachine met de walnoten, tomaatjes, gegrilde paprika en salie.

6
6
  • 80 g koelverse zongedroogde tomaatjes

Maal tot een grove paté. Snijd de tomaatjes in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paté erover.

7
7

Garneer met de reepjes tomaat.

variatietip:

Wil je de paté extra pittig maken? Vervang de rode peper door 1/2 tl (of meer naar smaak) chilivlokken

combinatietip:

Lekker met aspergetips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.