bewaar
Uienquiche met verse tijm
Uienquiche met verse tijm
bewaar

Uienquiche met verse tijm

De scherpe, soms wat zoete ui doet het goed in veel gerechten, maar zéker in deze quiche.

35 min. bereiden
45 min. oventijd
523waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 takjes

verse tijm

6

witte uien

1 teen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

1 el

traditionele olijfolie

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

4

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche light

200 g

geitenkaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

De scherpe, soms wat zoete ui doet het goed in veel gerechten, maar zéker in deze quiche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en knoflook in 30 min. op laag vuur zacht en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.

2

Vet ondertussen de springvorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 ºC.

3

Klop de eieren in een grote kom los met de crème frâiche. Schep de uien op de bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengel erover. Leg de rest van de tijm in het midden erop en bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met een salade van tomaten, groene asperges en vinaigrette.

bewaartipJe kunt de uienquiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.