bewaar
Zalmquiche met dille en garnalen
Zalmquiche met dille en garnalen
bewaar

Zalmquiche met dille en garnalen

Brunchidee, bij de borrel, als avondmaaltijd: deze quiche is een echte alleskunner.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
15 min. wachten
153waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

verse zalmfilet

6

bosuien

15 g

verse dille

300 g

diepvries rauwe gepelde garnalen

270 g

diepvries bladerdeeg

1 el

grove Zaanse mosterd

125 g

crème fraîche light

3

middelgrote eieren

100 g

geitenkaas blanc 50+

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Brunchidee, bij de borrel, als avondmaaltijd: deze quiche is een echte alleskunner.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bosui in ringetjes. Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn. Meng de bosui en dille met de garnalen en zalm. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de visvulling erover.

3

Klop de mosterd, crème fraîche en eieren los en verdeel gelijkmatig over de vulling. Verkruimel de kaas erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

4

Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.

tip

bewaartipJe kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.

algemeenOok lekker als hoofdgerecht! Het recept is dan voor 4 personen.

combinatietipLekker met babyspinazie en citroenpartjes.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.