bewaar
Preitaart
Preitaart
bewaar

Preitaart

Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen!

15 min. bereiden
55 min. oventijd
675waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

½ el

milde olijfolie

1 el

ongezouten roomboter

400 g

gesneden prei

2 el

gedroogde basilicum

3

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

100 g

hamreepjes

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.


2

Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei met de basilicum toe en bak 3 min. Klop de eieren met de crème fraîche en de helft van de kaas los. Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 


3

Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.