Prei­taart

Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(613) waardeer
hoofdgerecht Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen! 4 personen
3 613

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  2. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei met de basilicum toe en bak 3 min. Klop de eieren met de crème fraîche en de helft van de kaas los. Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.050 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 02-03

Preitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • ½ el milde olijfolie

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

3
3
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 400 g gesneden prei
  • 2 el gedroogde basilicum

Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei met de basilicum toe en bak 3 min.

4
4
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 87½ g geraspte oude Goudse kaas 48+

Klop de eieren met de crème fraîche en de kaas los.

5
5
  • 100 g hamreepjes

Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg.

7
7
  • 87½ g geraspte oude Goudse kaas 48+

Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar.

8
8

Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.