Quiche met kip & groente
Hier zijn kinderen gek op. En jij ook. Want behalve kip krijgen ze met deze quiche ook flink wat groente binnen.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 250 g kastanjechampignons
- 300 g geschilde bospeen (schaal, koelvers)
- 125 g magere spekreepjes
- 350 g kipdijfilet
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 225 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 4 middelgrote eieren
- 90 g Grana Padano kaasflakes
- 15 g verse peterselie
Keukenspullen
- hapjespan
- quichevorm (Ø 26 cm)
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een 1⁄2 cm. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
- Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes hartige- taartdeeg ontdooien. Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes hartige-taartdeeg. Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan. Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.

Ui snipperen
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 46 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 975 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Quiche met kip & groente
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quiche met kip & groente
- 1 ui
- 250 g kastanjechampignons
- 300 g geschilde bospeen
- 125 g magere spekreepjes
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit.
- 350 g kipdijfilet
- 1 tl gerookt paprikapoeder
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder.
Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 225 g diepvries tuinerwten
Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien.
- 4 middelgrote eieren
- 90 g Grana Padano kaasflakes
Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg voor hartige taart.
Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
- 15 g verse peterselie
Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.