bewaar
Kaas-hamtaart met artisjokken
Kaas-hamtaart met artisjokken
bewaar

Kaas-hamtaart met artisjokken

15 min. bereiden
25 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

bladerdeeg (diepvries)

1 blik

artisjokharten

2 pakjes

achterham

4

eieren (middel groot)

1 bekertje

slagroom

200 g

gemalen belegen kaas

zout en peper

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Artisjokken laten uitlekken en in stukjes snijden. Ham in reepjes snijden. Eieren met room, kaas, zout en peper loskloppen. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Artisjokken en ham over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In het midden van de oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.