Lichte noedelsoep met kip en koriander
195 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2
1 kleine
½ zakje
125 g
800 ml
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2003 nr. 04 - Het is weer pasen
In waterkoker of fluitketel 1 liter water aan de kook brengen. Bosuitjes schoonmaken en schuin in mooie ringetjes snijden. Kipfilet in dunne plakjes snijden. Korianderblaadjes van takjes plukken. Pan op aanrecht zetten en in gootsteen vergiet klaarzetten. Mihoen in pan leggen en zoveel kokend water erbij gieten dat mihoen net onder staat. Mihoen 4 min. laten wellen. Pan oppakken en mihoen voorzichtig overdoen in vergiet. Mihoen afspoelen met koud water en laten uitlekken. Bouillon pittig op smaak brengen met sojasaus. In vier wijde kommen bergje van mie vormen. Bosuitjes en plakjes kipfilet erover verdelen. Hete bouillon in kommen scheppen. Koriander erover strooien.
Lichte noedelsoep met kip en koriander

voorgerecht
4 personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In waterkoker of fluitketel 1 liter water aan de kook brengen. Bosuitjes schoonmaken en schuin in mooie ringetjes snijden. Kipfilet in dunne plakjes snijden. Korianderblaadjes van takjes plukken. Pan op aanrecht zetten en in gootsteen vergiet klaarzetten. Mihoen in pan leggen en zoveel kokend water erbij gieten dat mihoen net onder staat. Mihoen 4 min. laten wellen. Pan oppakken en mihoen voorzichtig overdoen in vergiet. Mihoen afspoelen met koud water en laten uitlekken. Bouillon pittig op smaak brengen met sojasaus. In vier wijde kommen bergje van mie vormen. Bosuitjes en plakjes kipfilet erover verdelen. Hete bouillon in kommen scheppen. Koriander erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bosuitjes
1 kleine gerookte kipfilet
½ zakje verse koriander
125 g mihoen
800 ml kippenbouillon
2 el Japanse sojasaus




