bewaar
Noedelsoep met verse koriander
Noedelsoep met verse koriander
bewaar

Noedelsoep met verse koriander

15 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

Chinese

1 struik

paksoi

2 eetlepels

roerbakolie

2 tenen

knoflook

2

rode uien

1 liter

kippenbouillon

2 eetlepels

sojasaus

½

lime

3 eetlepels

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Kook de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoistelen in brede repen en de paksoibladeren in dunne reepjes en houd ze gescheiden van elkaar. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook met de ui en de paksoistelen 2-3 minuten Voeg de bouillon toe en kook de soep 5 minuten op zacht vuur. Voeg de paksoibladeren toe en warm de soep nog heel even door. Breng de soep op smaak met de sojasaus en 1 à 2 eetlepels limesap. Schep de mie in de soepborden en schenk de hete soep erop. Bestrooi met de koriander.

algemeenDeze noedelsoep vormt samen met een oosterse kipsalade (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.