bewaar
Mosselsoep met kerrie en koriander
Mosselsoep met kerrie en koriander
bewaar

Mosselsoep met kerrie en koriander

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

panklare mosselen

2 el

olie

1½ el

kerriepoeder

1

rode peper

2 teentjes

knoflook

400 g

Chinese roerbakmix

1 pot

kippenbouillon

1 blik

kokosmelk

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte of wijd openstaande exemplaren weggooien. In grote pan olie verhitten en kerriepoeder, rode peper, knoflook en roerbakgroenten 2 min. roerbakken. Onverdunde kippenbouillon (zonder vlees) erbij schenken en 2 dl water, kokosmelk en mosselen toevoegen. Met deksel op pan aan de kook brengen en soep 7 min. op hoog vuur laten koken. Af en toe voorzichtig doorroeren. Mosselen met schuimspaan uit soep in kom scheppen. Ongeopende mosselen verwijderen. 12 mosselen in schelp laten zitten, rest van mosselen uit schelp nemen en over vier warme diepe borden verdelen. Soep in borden scheppen. Mosselen in schelp erin leggen en garneren met koriander. Lekker met Indiaas naanbrood.

algemeenVerse mosselen geven deze soep zijn heerlijke smaak. U kunt ook kant-en-klare gekookte mosselen gebruiken. Verdun de soep dan met 1/2 liter water en voeg eventueel een visbouillontablet toe. Warm 150 g gekookte mosselen 3 min. zachtjes mee. Ook lekker als lunchgerecht.