bewaar
Romige mosselsoep met bosui en dille
Romige mosselsoep met bosui en dille
bewaar

Romige mosselsoep met bosui en dille

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

mosselen

500 ml

kippenbouillon

100 ml

witte wijn

2 eetlepels

olie

3

bosuitjes

2 stengels

bleekselderij

125 ml

crème fraîche

1 zakje

verse dille

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop. Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp). Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten. Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee. Bestrooi met dille.