bewaar
Pittige noedelsoep met tonijn
Pittige noedelsoep met tonijn
bewaar

Pittige noedelsoep met tonijn

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

mienestjes

2 cm

verse gemberwortel

1 tl

Thaise rode currypasta

3

visbouillontabletten

200 g

tonijnsteak

2

bosuitjes

3 el

Japanse sojasaus

1 el

citroensap

2 el

verse korianderblaadjes

Aan de slag

Mienestjes in pan met kokend water leggen en in 6-8 min. beetgaar koken, nestjes heel houden. In droge pan gemberwortel en currypasta enkele seconden fruiten. Bouillontabletten en 1 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en bouillon 5 min. zachtjes laten koken. Soepkommen voorverwarmen. Met schuimspaan mienestjes uit water nemen, even boven pan laten uitlekken en in vier warme wijde kommen leggen. Tonijnplakjes en bosui erover verdelen. Bouillon op smaak brengen met sojasaus en citroensap en in kommen scheppen. Garneren met korianderblaadjes. Direct serveren.

algemeenDit is echt een soep om op te variëren. Zo kunt u groenten in de bouillon meekoken, bijvoorbeeld peultjes en plakjes wortel. In plaats van tonijn zijn dunne plakjes verse zalm of kabeljauw ook lekker. De rauwe vis wordt gaar zodra u de gloeiend hete soep erop schept.