bewaar
Roomkaassoep met waterkers
Roomkaassoep met waterkers
bewaar

Roomkaassoep met waterkers

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

groentebouillontabletten

8 sneetjes

bruin casinobrood

3

sjalotjes

3 eetlepels

boter of margarine

1 zakje

waterkers

300 g

verse roomkaas

4 grote

tomaten

6 eetlepels

tomatentapenade

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Bouillon bereiden van tabletten en 8 dl water. Brood roosteren. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In soeppan boter verhitten en sjalotjes ca. 2 minuten fruiten. Paar takjes waterkers apart houden voor garnering. Rest toevoegen aan sjalotjes en ca. 2 minuten meebakken. Beetje bouillon toevoegen aan waterkersmengsel en in keukenmachine pureren. Waterkerspuree aan bouillon toevoegen en zachtjes laten koken. Roomkaas in kleine stukjes snijden en aan soep toevoegen. Roeren tot roomkaas goed door soep vermengd is. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Brood in driehoekjes snijden, besmeren met tapenade en beleggen met plakjes tomaat. Soep garneren met takje waterkers en serveren met tomaattoast.