Drie­ka­zen­fon­due

Voor fans van kaasfondue die ook nog eens van extra pit houden.

(7) waardeer
hoofdgerecht Voor fans van kaasfondue die ook nog eens van extra pit houden. 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • kaasfonduepan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de extra belegen kaas, rouge en blauwaderkaas in de keukenmachine.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat deze 2 min. garen. Voeg de wijn toe en roer tot een gebonden saus. Pers de knoflook erboven en roer goed door. Voeg alle kaas toe en laat al roerend smelten tot een egale kaasfondue.
  3. Schenk de kaasfondue over in de kaasfonduepan (caquelon). Snijd het stokbrood in stukjes en serveer erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Ook lekker met stukjes bleekselderij, wortel en tomaatjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.035 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 75 g
    waarvan verzadigd 48 g
  • natrium 1.970 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Driekazenfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drie­ka­zen­fon­due

1
1
  • 400 g extra belegen kaas
  • 175 g rouge kaas
  • 225 g Hollandse blauwaderkaas

Rasp de extra belegen kaas, rouge en blauwaderkaas in de keukenmachine.

2
2
  • 25 g ongezouten boter
  • 25 g tarwebloem
  • 250 ml zoete witte wijn

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat deze 2 min. garen. Voeg de wijn toe en roer tot een gebonden saus.

3
3
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven en roer goed door. Voeg alle kaas toe en laat al roerend smelten tot een egale kaasfondue.

4
4

Schenk de kaasfondue over in de kaasfonduepan (caquelon).

5
5
  • 1 vers stokbrood

Snijd het stokbrood in stukjes en serveer erbij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

variatietip:

Ook lekker met stukjes bleekselderij, wortel en tomaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.