bewaar
Mosterdsoep
Mosterdsoep
bewaar

Mosterdsoep

Snelle soep van milde Limburgse mosterd.

25 min. bereiden
200waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teen

knoflook

6 takjes

kervel

1 el

ongezouten roomboter

4 el

Limburgse mosterd

380 ml

gevogeltefond

4 dl

water

½

kippenbouillontablet

3 dl

verse slagroom

Snelle soep van milde Limburgse mosterd.

Aan de slag

Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de kervel fijn. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Meng de mosterd erdoor. Voeg het fond, water en bouillontablet toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer de slagroom erdoor. Laat de soep onafgedekt ca. 15 min. zachtjes sudderen tot deze iets dikker is. Schep de soep in diepe borden. Garneer de soep met de fijngehakte kervel.

tip

combinatietipServeer met stevig brood of roggebrood.