Rookworst
Rookworst

Rookworst

Stamppot zonder rookworst is als koek zonder zopie. Maar de sappige worst doet het niet alleen goed bij stamppot, wij eten hem het liefst overal bij. En wist je dat er ook heerlijke vega rookworsten bestaan? Voor ieder wat wils!

Zuurkoolschotel met rookworst maken

Zuurkoolschotel met rookworst maken

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

1 kg

zuurkool naturel

140 g

tomatenpuree

1 tl

sambal oelek

160 g

katenspek

150 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

250 g

Gelderse rookworsten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • pureestamper

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Laat de zuurkool uitlekken en meng met de tomatenpuree en de sambal. Vet de ovenschaal in en schep de zuurkool in de ovenschaal. Bak het spek in een koekenpan in 6 min. uit en leg op de zuurkool. Giet de aardappelen af.
  3. Verwarm de melk met de boter en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel over de schotel. Bak deze ca. 25 min. in de oven. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in schuine plakken en verdeel dakpansgewijs over de puree.