Rookworst
Stamppot zonder rookworst is als koek zonder zopie. Maar de sappige worst doet het niet alleen goed bij stamppot, wij eten hem het liefst overal bij. En wist je dat er ook heerlijke vega rookworsten bestaan? Voor ieder wat wils!

Zuurkoolschotel met rookworst maken
Ingrediënten
4 personen
1 kg
iets kruimige aardappel
1 kg
zuurkool naturel
140 g
tomatenpuree
1 tl
sambal oelek
160 g
katenspek
150 ml
halfvolle melk
50 g
ongezouten roomboter
250 g
Gelderse rookworsten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
pureestamper
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
- Laat de zuurkool uitlekken en meng met de tomatenpuree en de sambal. Vet de ovenschaal in en schep de zuurkool in de ovenschaal. Bak het spek in een koekenpan in 6 min. uit en leg op de zuurkool. Giet de aardappelen af.
- Verwarm de melk met de boter en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel over de schotel. Bak deze ca. 25 min. in de oven. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in schuine plakken en verdeel dakpansgewijs over de puree.