Denk vooruit: linzen met doperwten en rookworst

Dit koude gerecht kun je -in het geval van een noodsituatie- maken met lang houdbare ingrediënten en als je geen hittebron tot je beschikking hebt.

540 kcal

5 min. bereiden

4.4/5

(12)

Ingrediënten

Aantal personen

november 2025 - november 2025

Aan de slag

  1. Spoel de linzen en doperwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Laat de gedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op.

  2. Meng 1 el tomatenolie (per 4 personen) met ¼ van de mosterd en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de mosterd met de mayonaise.

  3. Meng de linzen met de doperwten, gedroogde tomaten en dressing. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel erover. Serveer met de mosterdmayonaise.

  • combinatietipLekker met gedroogde oregano of Italiaanse kruiden.
  • combinatietipLekker met wat fijngesneden bosui of rode uienringen zoetzuur.
  • variatietipOok lekker met andere worst, zoals chorizo of salami.
  • achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Denk vooruit: linzen met doperwten en rookworst

Dit koude gerecht kun je -in het geval van een noodsituatie- maken met lang houdbare ingrediënten en als je geen hittebron tot je beschikking hebt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig