Ham
Ham

Ham

Ham vind je in allerlei variaties en afkomst. Gekookt en gerookt. In plakjes of blokjes. Van de schouder of van de achterham. We hebben ham uit York, Parma, Spanje, Duitsland en België. Dus of je nu op zoek bent naar serrano, Iberico, Coburger, Schwarzwalder kinken, prosciutto of filet d’Ardenne… Hier vind je de lekkerste recepten met verschillende soorten ham.

Groenteplaattaart met rauwe ham

Groenteplaattaart met rauwe ham

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ricotta in een kom. Snipper de rode ui fijn en roer door de ricotta. Pers de teen knoflook erboven en voeg de dille toe. Roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd het bladerdeeg tot een zo groot mogelijke cirkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de buitenste rand een ½ cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel.
  3. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel de asperges over de taart. Bak de taart ca. 20 min. iets onder het midden van de oven.
  4. Snijd ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie. Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de courgette 1 min. Neem uit de wok. Doe de tuinerwten met het water in een steelpan en verwarm 4 min. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, tuinerwten en ham erover.