Groen­te­plaat­taart met rau­we ham

Een pizza? Nee, een plaattaart met 195 (!) gram groente.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(8) waardeer
hoofdgerecht Een pizza? Nee, een plaattaart met 195 (!) gram groente. 4 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ricotta in een kom. Snipper de rode ui fijn en roer door de ricotta. Pers de teen knoflook erboven en voeg de dille toe. Roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het bladerdeeg tot een zo groot mogelijke cirkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de buitenste rand een ½ cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel de asperges over de taart. Bak de taart ca. 20 min. iets onder het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie. Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de courgette 1 min. Neem uit de wok. Doe de tuinerwten met het water in een steelpan en verwarm 4 min. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, tuinerwten en ham erover.

bereidingstip:

Je kunt in plaats van bladerdeeg ook vers taartdeeg (rol 230 g) gebruiken. Dit deeg is van zichzelf al rond.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14  g
  • natrium 760 mg
Tags
Ook te zien in

Groenteplaattaart met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­plaat­taart met rau­we ham

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g ricotta
  • 1 rode ui

Doe de ricotta in een kom. Snipper de rode ui fijn en roer door de ricotta.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde dille

Pers de teen knoflook erboven en voeg de dille toe. Roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Snijd het bladerdeeg tot een zo groot mogelijke cirkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Duw de buitenste rand een ½ cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel.

6
6
  • 350 g verse groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel de asperges over de taart. Bak de taart ca. 20 min. iets onder het midden van de oven.

7
7
  • 1 courgette
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie.

8
8

Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de courgette 1 min. Neem uit de wok.

9
9
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 3 el water

Doe de tuinerwten met het water in een steelpan en verwarm 4 min.

10
10
  • 100 g fi­let d'Ar­den­ne

Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, tuinerwten en ham erover.

bereidingstip:

Je kunt in plaats van bladerdeeg ook vers taartdeeg (rol 230 g) gebruiken. Dit deeg is van zichzelf al rond.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.