bewaar
Champignonroomsaus met laurier
Champignonroomsaus met laurier
bewaar

Champignonroomsaus met laurier

Champignonroomsaus met laurier is een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.

30 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

kastanjechampignons

1 stengel

bleekselderij

125

winterpeen

1

sjalot

380 ml

vleesfond

50 g

ongezouten roomboter

2

gedroogde laurierblaadjes

50 g

tarwebloem

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • zeef

Champignonroomsaus met laurier is een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.

Aan de slag

1

Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snipper de sjalot.

2

Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Zeef boven een kom en bewaar de champignons.

3

Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de fond toe en laat 3 min. koken. Zeef de groenten, vang het vocht op, de groenten worden verder niet gebruikt. Doe het vocht terug in de pan, voeg de bloem toe en roer 3 min. tot een egale saus. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe. Warm de saus nog even door op laag vuur, niet laten koken. Breng op smaak met peper en zout.

bewaartipJe kunt de saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

algemeenLekker bij varkenshaas, rosbief of gebakken biefstuk.

combinatietipBestrooi eventueel met fijngesneden platte peterselie.