bewaar
Boeuf à la Bordelaise
Boeuf à la Bordelaise
bewaar

Boeuf à la Bordelaise

3 uur 35 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

sjalotjes

75 g

boter of margarine

700 g

doorregen runderlappen

zout en peper

4 dl

rode Bordeaux

1

vleesbouillontablet

3 takjes

tijm

2

laurierblaadjes

25 g

bloem

Aan de slag

Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In braadpan 50 g boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalotjes 2 minuten mee fruiten. Vlees bestrooien met zout en peper. Langs rand van de pan wijn en 3 dl water bij vlees schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tijm en laurier toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven. Rest van boter door bloem prakken. Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden. Saus op smaak brengen met zout en peper. Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.