bewaar
Boeuf à la bourguignonne
Boeuf à la bourguignonne
bewaar

Boeuf à la bourguignonne

Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt.

35 min. bereiden
2 uur wachten
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

rib-runderlappen

2 el

tarwebloem

25 g

ongezouten roomboter

250 g

gerookte spekblokjes

2

uien

1 teen

knoflook

500 ml

volle krachtige rode wijn

250 g

kastanjechampignons

½

verse bospeen

2

gedroogde laurierblaadjes

Dit heb je nodig

  • grote braadpan

Heerlijke stoofpot, voor als je eens lekker de tijd hebt.

Aan de slag

1

Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd in grove dobbelstenen. Schep het vlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep de ui en de knoflook bij de spekblokjes en bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan.

2

Laat het bakvet in de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Snijd de wortel in stukken en doe met de champignons en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om.

3

Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje). Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper.

tip

combinatietipLekker met aardappelpuree, zie het recept op de Allerhande site.