Ovenschotel met kool en sukadelapjes

Advertentie
Ingrediënten
- 4 sjalotjes
- 40 g boter of margarine
- 4 sukadelapjes
- zout en peper
- 3 dl rode Bordeaux
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 vleesbouillontablet
- 1 groene kool (a ca. 1 kilo)
- 2 pakjes aardappels in kaasroomsaus (a 500 g)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Sjalot ca. 2 minuten zachtjes meebakken.Vlees in ovenschaal doen en bestrooien met zout en peper (of in braadpan laten als die in de oven kan). Wijn en 150 ml water in (andere) pan schenken, tijm, laurier en mosterd toevoegen en vocht aan de kook brengen. Bouillon-tablet erboven verkruimelen. Wijnmengsel over vlees schenken, vlees moet net onderstaan. In oven vlees afgedekt met deksel of aluminiumfolie in ca. 2 1/2 uur zachtjes stoven. Kool schoonmaken, in vieren snijden en in dunne reepjes snijden. Kool op vlees leggen en afgedekt ca. 30 minuten mee stoven.Oventemperatuur naar 225 °C of gasovenstand 5 draaien. Aardappelschijfjes over kool verdelen. Schaal onafgedekt nog 20 à 25 minuten in oven zetten tot aardappels goudbruin zijn. Gerecht in schaal serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g