bewaar
Tartaartjes met perensaus
Tartaartjes met perensaus
bewaar

Tartaartjes met perensaus

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

aardappels

1½ pak

rode kool met appel

1 blik

halve peren in nectar

40 g

boter of margarine

4

rundertartaartjes

zout en peper

3

sjalotjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Aardappels schillen, in vieren snijden en in ca. 20 minuten gaarkoken. Kool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Peren afgieten en nectar opvangen. 2 halve peren in plakjes snijden en achterhouden. Rest van peren boven kom door zeef wrijven. In koekenpan boter verhitten en tartaartjes met zout en peper in ca. 8 minuten zachtjes gaarbakken. Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Tartaartjes uit pan halen en afdekken met folie. In bakvet sjalotringen ca. 3 minuten bakken. Peerpuree en nectar toevoegen en meeverwarmen. Saus eventueel verdunnen met scheutje water. Tartaartjes met saus verdelen over vier borden en garneren met plakjes peer. Serveren met rode kool en aardappels.