Forel met riesling

475 kcal

35 min. bereiden

3.4/5

(35)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

  • aluminiumfolie


Frankrijk 2 - Frankrijk 2

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. Rest van boter in klontjes verdelen. Sjalotjes pellen, fijn snipperen en in ovenschaal leggen. Forellen schoonmaken, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen. Riesling over forellen schenken. Helft van boter over forellen verdelen. Afdekken met aluminiumfolie. Forellen midden in de oven in 15 minuten gaar laten worden. Vocht uit ovenschaal boven steelpan zeven, met een schuimspaan vis tegenhouden. Ovenschaal met vis afdekken met aluminiumfolie. Vocht tot de helft laten inkoken. Crème fraîche en rest van boter erdoorheen kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook boven saus fijn knippen. Vis in ovenschaal opdienen. Saus apart serveren.

Wat vond je van dit recept?

Forel met riesling

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig