Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Advertentie
Ingrediënten
- 4 grote kruimige aardappels (à ca. 200 g)
- 800 g broccoli
- 4 eetlepels boter of margarine
- 4 kalfsschnitzels (à ca. 125 g)
- zout en peper
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 1 teentje knoflook
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken. Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten. Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten. Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken. Halverwege keren. Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper. Peterselie fijnknippen. Peterselie door crème fraîche roeren. Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren. Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus. Serveren met kalfsschnitzels en broccoli
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 43 g
- vet 21 g