bewaar
Kipkluifjes met maïsschotel
Kipkluifjes met maïsschotel
bewaar

Kipkluifjes met maïsschotel

25 min. bereiden
8waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    60 g

    boter of margarine

    1 schaal

    kipkluifjes gekruid

    4 grote

    kruimige aardappels

    1 grote

    rode paprika

    1 grote

    ui

    1 blik

    maïskorrels

    1 bekertje

    crème fraîche

    1 zakje

    verse peterselie

    Aan de slag

    In braadpan 50 g boter verhitten. Kipkluifjes in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 watt) ca. 10 minuten verhitten. Maïs laten uitlekken. In koekenpan rest van boter verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten fruiten. Maïs toevoegen en zachtjes verwarmen. Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper. Peterselie fijn knippen en door crème fraîche roeren. Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus. Serveren met maïs en kipkluifjes.