bewaar
Kipkluifjes met maïsschotel
Kipkluifjes met maïsschotel
bewaar

Kipkluifjes met maïsschotel

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

60 g

boter of margarine

1 schaal

kipkluifjes gekruid

4 grote

kruimige aardappels

1 grote

rode paprika

1 grote

ui

1 blik

maïskorrels

1 bekertje

crème fraîche

1 zakje

verse peterselie

Aan de slag

In braadpan 50 g boter verhitten. Kipkluifjes in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 watt) ca. 10 minuten verhitten. Maïs laten uitlekken. In koekenpan rest van boter verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten fruiten. Maïs toevoegen en zachtjes verwarmen. Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper. Peterselie fijn knippen en door crème fraîche roeren. Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus. Serveren met maïs en kipkluifjes.