Schol met mosterdsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels
- 2 zakjes geschrapte worteltjes (a 300 g)
- 25 g boter
- 4 gepaneerde schollen (diepvries, pak a 2 stuks)
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 5 eetlepels mosterdsaus (dijonnaise, potje a 210 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 10-12 min. beetgaar koken. In 2 koekenpannen boter verhitten en vis in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Peterselie fijnknippen. Crème fraîche en mosterdsaus zachtjes verwarmen tot kookpunt. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Schol over vier borden verdelen. Saus erover scheppen. Vis serveren met aardappels en worteltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 0 g