bewaar
Schol met mosterdsaus
Schol met mosterdsaus
bewaar

Schol met mosterdsaus

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimige aardappels

2 zakjes

geschrapte worteltjes

25 g

boter

4

gepaneerde schollen

½ zakje

verse peterselie

1 bekertje

crème fraîche

5 eetlepels

mosterdsaus

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 10-12 min. beetgaar koken. In 2 koekenpannen boter verhitten en vis in 8 min. gaarbakken, halverwege keren. Peterselie fijnknippen. Crème fraîche en mosterdsaus zachtjes verwarmen tot kookpunt. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Schol over vier borden verdelen. Saus erover scheppen. Vis serveren met aardappels en worteltjes.