bewaar
Gebakken schol met knoflookmayonaise
Gebakken schol met knoflookmayonaise
bewaar

Gebakken schol met knoflookmayonaise

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter of margarine

2 zakken

minikrieltjes

2 maal 350 g

broccoli

2 pakken

hele schollen gepaneerd

1

citroen

2 teentjes

knoflook

½ zakje

verse peterselie

8 eetlepels

mayonaise

Aan de slag

In koekenpan 30 g boter verhitten. Krieltjes bakken volgens gebruiksaanwijzing. Broccoli schoonmaken, wassen en in ca. 5 minuten beetgaar koken. In andere koekenpan rest van boter verhitten en schol bakken volgens gebruiksaanwijzing. Citroen halveren. Helft van citroen in plakjes snijden. Andere helft uitpersen. Knoflook pellen. Peterselie fijnsnijden. Mayonaise mengen met 2 eetlepels citroensap, peterselie, zout en peper. Knoflook erboven uitpersen en goed doorroeren. Schol serveren met knoflooksaus, broccoli en krieltjes. Garneren met citroen.