Ge­bak­ken schol met oran­je­pu­ree

(23) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wortels schoonmaken en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout wortels in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen op bord bloem, kerriepoeder, zout en peper door elkaar scheppen. Scholfilets in lengte halveren en door bloemmengsel halen. Vier borden voorverwarmen. In grote koekenpan boter verhitten. Scholfilets (in gedeelten) in ca. 6 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Intussen wortels afgieten en tot grove puree stampen. Gemberpoeder en ketoembar erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  2. Wortelpuree in midden op warme borden scheppen. Scholfilets erop leggen. Koriander erboven fijn knippen. Serveren met pappadums.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.