bewaar
Kabeljauw met pepersaus
Kabeljauw met pepersaus
bewaar

Kabeljauw met pepersaus

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

800 g

kruimige aardappels

2 zakjes

geschrapte worteltjes

2 schaaltjes

kabeljauwfilet

3 eetlepels

boter

1 eetlepel

zwarte peperkorrels

3

sjalotten

4 eetlepels

droge sherry

½ flesje

kookroom

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Worteltjes in 8 min. beetgaar koken. Kabeljauw bestrooien met zout en peper. In koekenpan 2 el boter verhitten en kabeljauw in 8 min. aan beide zijden bruinbakken. Peperkorrels kneuzen. Sjalotten pellen en snipperen. In steelpan rest van boter smelten en sjalot 1 min. fruiten. Sherry en peperkorrels toevoegen en 1 min. laten koken. Kookroom erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout. Vis op vier borden scheppen en saus erover verdelen. Serveren met aardappels en worteltjes.