bewaar
Kipkluifjes met pastasalade
Kipkluifjes met pastasalade
bewaar

Kipkluifjes met pastasalade

Waarom dit de absolute picknicktopper is? Je kunt de kluifjes warm én koud serveren.

20 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli tricolore

2 el

traditionele olijfolie

500 g

kipkluifjes gekruid

150 g

zuivelspread light bieslook

250 g

cherrytomaten

2

rode uien

300 g

maiskorrels crispy

Waarom dit de absolute picknicktopper is? Je kunt de kluifjes warm én koud serveren.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipkluifjes in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

2

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. Spoel de pasta in een vergiet onder stromend water tot hij koud is. Laat goed uitlekken. Roer de zuivelspread in een kom los met 3 el kookvocht.

3

Halveer de cherry tomaten en snijd de ui in ringen. Doe de pasta in een schaal. Schep de zuivelspread, de tomaten, de uien en de mais door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipkluifjes erbij.

tip

bewaartipU kunt de salade en de kipkluifjes 's ochtends maken. Bewaar in afgesloten schalen in de koelkast.