bewaar
Gepofte aardappels met kwark
Gepofte aardappels met kwark
bewaar

Gepofte aardappels met kwark

1 uur 10 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappels

4 takjes

peterselie

4 takjes

selderij

10 sprietjes

bieslook

4 plakjes

Ardenner ham

250 g

halfvolle kwark

zout

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aardappels schoonboenen en droogdeppen met keukenpapier. Met vork schil op enkele plaatsen inprikken. Aardappels in midden van oven op rooster in ca. 1 uur gaar poffen. Intussen kruiden in kopje fijnknippen. Ham in reepjes snijden. Ham en kruiden door kwark roeren, op smaak brengen met zout en peper. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen en iets open duwen. Kwarkmengsel erin scheppen. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken vis.

algemeenMagnetrontip: De aardappels kunnen ook in de schil in de magnetron gegaard worden. Leg hiervoor de schone en ingeprikte aardappels op een magnetronbestendig plat bord in de magnetron en gaar ze in ca. 12 minuten op 800 Watt, halverwege keren. Buiten de magnetron ca. 10 minuten laten nagaren.