Ge­pof­te aard­ap­pels met kwark

(15) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aardappels schoonboenen en droogdeppen met keukenpapier. Met vork schil op enkele plaatsen inprikken. Aardappels in midden van oven op rooster in ca. 1 uur gaar poffen. Intussen kruiden in kopje fijnknippen. Ham in reepjes snijden. Ham en kruiden door kwark roeren, op smaak brengen met zout en peper. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen en iets open duwen. Kwarkmengsel erin scheppen. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken vis.

Tip:

Magnetrontip: De aardappels kunnen ook in de schil in de magnetron gegaard worden. Leg hiervoor de schone en ingeprikte aardappels op een magnetronbestendig plat bord in de magnetron en gaar ze in ca. 12 minuten op 800 Watt, halverwege keren. Buiten de magnetron ca. 10 minuten laten nagaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: België

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.