bewaar
Gegratineerde aardappels met kwark
Gegratineerde aardappels met kwark
bewaar

Gegratineerde aardappels met kwark

1 uur 20 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

ontbijtspek

1

ui

1 teentje

knoflook

1 el

olie

750 g

bloemige aardappels

½ tl

nootmuskaat

1 el

boter of margarine

1

ei

200 g

volle kwark

1 bekertje

slagroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 25 x 15 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Spek in reepjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In koekenpan olie verhitten. Spek en ui ca. 4 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook. Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen. Ovenschaal invetten met helft van boter. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken. Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper. Over aardappels schenken. Rest van boter in vlokjes erover verdelen. Aardappelschotel ca. 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.