Gegratineerde aardappels met kwark

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g ontbijtspek
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 750 g bloemige aardappels
- ½ tl nootmuskaat
- 1 el boter of margarine
- 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
- 200 g volle kwark
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
Keukenspullen
- ovenschaal ca. 25 x 15 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Spek in reepjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In koekenpan olie verhitten. Spek en ui ca. 4 min. zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook. Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen. Ovenschaal invetten met helft van boter. Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken. Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper. Over aardappels schenken. Rest van boter in vlokjes erover verdelen. Aardappelschotel ca. 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 32 g
- vet 32 g