Ge­bak­ken aard­ap­pels met uirin­gen

(17) waardeer
bijgerecht 2 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en in dunne ringen snijden. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten en uiringen in 10 min. zachtjes lichtbruin bakken. Intussen aardappels schillen, in plakjes van 1/2 cm dik snijden en wassen. Plakjes in theedoek (of met dikke laag keukenpapier) goed droogdeppen. Uiringen op bord scheppen. Olie bij bakvet in pan schenken en heet laten worden. Aardappelplakjes over pan uitspreiden en afgedekt, op matig vuur in 10 min. bijna gaar laten worden. Deksel van pan nemen, gebakken uiringen toevoegen en aardappels in nog 5-10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar laten worden. Aardappels bestrooien met zout en peterselie. Lekker bij tartaartjes.

Tip:

Gebruik voor vier personen twee koekenpannen, anders liggen de aardappelplakjes op elkaar in de pan en worden ze wel gaar, maar niet allemaal mooi bruin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.