bewaar
Gebakken aardappels met uiringen
Gebakken aardappels met uiringen
bewaar

Gebakken aardappels met uiringen

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

ui

1 eetlepel

boter

500 g

vastkokende aardappels

1 eetlepel

olie

2 takjes

peterselie

Aan de slag

Ui pellen en in dunne ringen snijden. In ruime koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten en uiringen in 10 min. zachtjes lichtbruin bakken. Intussen aardappels schillen, in plakjes van 1/2 cm dik snijden en wassen. Plakjes in theedoek (of met dikke laag keukenpapier) goed droogdeppen. Uiringen op bord scheppen. Olie bij bakvet in pan schenken en heet laten worden. Aardappelplakjes over pan uitspreiden en afgedekt, op matig vuur in 10 min. bijna gaar laten worden. Deksel van pan nemen, gebakken uiringen toevoegen en aardappels in nog 5-10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar laten worden. Aardappels bestrooien met zout en peterselie. Lekker bij tartaartjes.

tip

algemeenGebruik voor vier personen twee koekenpannen, anders liggen de aardappelplakjes op elkaar in de pan en worden ze wel gaar, maar niet allemaal mooi bruin.