bewaar
Superkrokante aardappels met zeezout
Superkrokante aardappels met zeezout
bewaar

Superkrokante aardappels met zeezout

25 min. bereiden
30 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1 kg

vastkokende aardappels

1 el

bloem

1 el

zeezoutkorrels

6 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Kook de aardappels in water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze nog 2 minuten met de deksel op de pan staan. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de aardappels in een ovenschaal en schep ze goed om met de bloem en het zout. Schep de aardappels om met de olie en laat ze in de oven in 30 minuten goudbruin en krokant worden.

tip

algemeenDeze aardappels van tevoren maken? Dat doe je zo: bewaar de met bloem en zeezout omgeschepte aardappels tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plek (maximaal 5 ºC). Daarna hoef je ze alleen nog maar 30 minuten in de oven gaar te laten worden (stap 3 in het recept).