bewaar
Knolselderijgratin
Knolselderijgratin
bewaar

Knolselderijgratin

40 min. bereiden
35 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

6 personen

35 g

bloem

50 g

boter

500 ml

volle melk

2 el

grove mosterd

1

knolselderij

750 g

vastkokende aardappels

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Voeg al roerend de bloem bij de boter en laat 1-2 minuten op laag vuur koken. Schenk al roerend de melk erbij (schenk een nieuwe scheut er pas bij als de vorige is opgenomen). Breng op smaak met de mosterd, zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf de knolselderij en aardappels met een dunschiller in plakjes. Doe ze in een ovenschaal, schep ze om met zout en peper en verdeel de mosterdsaus erover. Laat de gratin in 35 minuten gaar worden.

tip

algemeenSaus klontert als de bloem niet goed is opgenomen. De oplossing is eenvoudig: giet de saus door een zeef, zodat de klonten achterblijven. Breng opnieuw aan de kook terwijl u goed roert en de saus is glad.

algemeenWilt u de gratin van tevoren klaarmaken? Laat de gratin gaar worden in de oven, laat hem afkoelen en bewaar 'm tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de gratin vervolgens 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.