bewaar
Aardappelpuree met bosui en boter
Aardappelpuree met bosui en boter
bewaar

Aardappelpuree met bosui en boter

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

300 ml

volle melk

6

bosuitjes

100 g

boter

Aan de slag

Aardappels in bodempje water met zout in 20 min. afgedekt gaarkoken. Melk langzaam aan de kook brengen. Bosuitjes door melk roeren en 2-3 min. op laag vuur meekoken. Pan met melk van vuur nemen en mengsel 10 min. laten staan, zodat smaken kunnen intrekken. Aardappels afgieten, terug op laag vuur zetten en in 1 min. laten 'droogkoken'. Af en toe pan schudden. Aardappels fijnstampen. Warm melkmengsel met helft van boter door aardappelpuree scheppen, met zout en peper op smaak brengen. Aardappelpuree nog 1 min. verwarmen. (In magnetron) rest van boter smelten. Aardappelpuree over vier borden verdelen. In elk bergje puree kuiltje maken en daarin gesmolten boter schenken. Lekker met lamsvlees.