bewaar
Aardappelpuree met venkel
Aardappelpuree met venkel
bewaar

Aardappelpuree met venkel

35 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimige aardappels

venkelknollen

1

sinaasappel

200 ml

witte wijn

1 theelepel

gedroogde dragon

100 ml

melk

100 ml

olijfolie

2 eetlepels

groene pesto

50 gr

koude boter

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Houd het fijne venkelgroen apart. Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit. Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon. Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar. Giet het kookvocht af, vang het op in een steelpan en breng het aan de kook. Verwarm de melk met de olie. Stamp de aardappelen hiermee tot puree. Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper. Serveer met de venkel in een schaal. Kook het venkelkookvocht tot de helft in. Neem de pan van het vuur en klop er de blokjes boter door. Schenk deze saus over de puree en de venkel. Garneer met het venkelgroen.