Aard­ap­pel­pu­ree met ven­kel

(119) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 119

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Houd het fijne venkelgroen apart. Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit. Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon. Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar. Giet het kookvocht af, vang het op in een steelpan en breng het aan de kook. Verwarm de melk met de olie. Stamp de aardappelen hiermee tot puree. Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper. Serveer met de venkel in een schaal. Kook het venkelkookvocht tot de helft in. Neem de pan van het vuur en klop er de blokjes boter door. Schenk deze saus over de puree en de venkel. Garneer met het venkelgroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.