bewaar
Ribkarbonade met venkel-tijmpuree
Ribkarbonade met venkel-tijmpuree
bewaar

Ribkarbonade met venkel-tijmpuree

25 min. bereiden
25 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

750 ml

halfvolle melk

2 tenen

knoflook

1

ui

2

venkelknollen

2 tl

gedroogde tijm

2 el

olijfolie

4

ribkarbonades

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm. Doe de melk in een ruime pan, pers de knoflook erboven en voeg de aardappel, ui, venkel en tijm toe. Breng aan de kook en kook de aardappel en venkel in 10 min. gaar.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribkarbonades in 10 min. goudbruin en gaar. Giet de aardappel en venkel af, vang de melk op. Stamp de aardappel en venkel met 150 ml melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.

3

Schep de puree op 4 borden. Leg er een karbonade bij. Lekker met een frisse salade van romainesla (zak 200 g) met balsamico­dressing.

algemeenBestrooi de puree met 100 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g). Laat de kaas onder de hete ovengrill smelten en goudgeel kleuren.

Ribkarbonade met venkel-tijmpuree

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig