bewaar
Witlofstamppot met peer
Witlofstamppot met peer
bewaar

Witlofstamppot met peer

30 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

aardappelen

2 x 350 g

witlof

4 el

olijfolie

1 tl

kaneel

2 x 2 stuks

ribkarbonades

1

handpeer

2 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • grillpan, pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in repen.

2

Meng 2 el olie, de kaneel en peper en zout naar smaak. Bestrijk de karbonades ermee en bak ze in de grillpan in 6 min. gaar. Keer halverwege.

3

Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in schijfjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het witlof 1 min. Voeg de peer en tijm toe aan het witlof en bak nog 1 min.

4

Giet de aardappelen af en vang een kopje vocht op. Stamp ze met wat kookvocht tot puree. Schep het mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de karbonades.