bewaar
Cajunkarbonade met zoete witlof
Cajunkarbonade met zoete witlof
bewaar

Cajunkarbonade met zoete witlof

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

witlof

2 x 2 stuks

ribkarbonades

2 el

kruidenmix cajun

50 g

roomboter

1 duopak

aardappelschijfjes

3 el

suiker

2 tl

gedroogde tijm

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken doormidden. Verwijder de harde kern. Bestrooi de karbonades met de kruidenmix. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. gaar. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar.

2

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak het witlof in 8 min. beetgaar, keer regelmatig. Voeg de suiker met 1-2 el water en de tijm toe en bak nog 1-2 min. tot de suiker is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de cajunkarbonades en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met het zoete witlof.