bewaar
Cajunkarbonade met zoete witlof
Cajunkarbonade met zoete witlof
bewaar

Cajunkarbonade met zoete witlof

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

witlof

2 x 2 stuks

ribkarbonades

2 el

kruidenmix cajun

50 g

roomboter

1 duopak

aardappelschijfjes

3 el

suiker

2 tl

gedroogde tijm

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken doormidden. Verwijder de harde kern. Bestrooi de karbonades met de kruidenmix. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. gaar. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar.

2

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak het witlof in 8 min. beetgaar, keer regelmatig. Voeg de suiker met 1-2 el water en de tijm toe en bak nog 1-2 min. tot de suiker is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de cajunkarbonades en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met het zoete witlof.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cajunkarbonade met zoete witlof

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig