bewaar
Witlof met peer
Witlof met peer
bewaar

Witlof met peer

In suikerboter de oven in, dat geeft een heerlijk gekaramelliseerd laagje.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

2 el

kristalsuiker

4 stronken

witlof

2

Conference handperen

2 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

In suikerboter de oven in, dat geeft een heerlijk gekaramelliseerd laagje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal op een vlamverdeler op de kleinste pit. Smelt de boter in de schaal. Voeg de suiker toe en laat ook smelten.

2

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Snijd de ongeschilde peren in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne parten. Leg ze tussen het witlof en bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

tip

Witlof

Instructievideo - 04:09 min.