bewaar
Witlof met peer en blauwaderkaas
Witlof met peer en blauwaderkaas
bewaar

Witlof met peer en blauwaderkaas

Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!

25 min. bereiden
25 min. oventijd
364waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

stronken witlof

50 g

ongezouten roomboter

3 el

rietsuiker

2

Conference peren

100 g

ongebrande walnoten

200 g

Hollandse blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.

3

Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlof met peer en blauwaderkaas

Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig