bewaar
Witlof met peer en blauwaderkaas
Witlof met peer en blauwaderkaas
bewaar

Witlof met peer en blauwaderkaas

Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!

25 min. bereiden
25 min. oventijd
347waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

stronken witlof

50 g

ongezouten roomboter

3 el

rietsuiker

2

Conference peren

100 g

ongebrande walnoten

200 g

Hollandse blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Peer en pittige kaas: een bekende combinatie. Het witlof zorgt voor de verrassing. Aanrader!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 min. Leg het witlof in de ovenschaal. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in partjes en leg tussen het witlof in de schaal.

3

Hak de walnoten en snijd de kaas in stukjes. Verdeel de kaas en de walnoten erover en bak ca. 25 min. in de oven.