bewaar
Witlof met kaas
Witlof met kaas
bewaar

Witlof met kaas

Bijgerechten mogen ook best de show stelen. Deze witlofschotel is elegant én easy!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stronken

stronk witlof

150 g

gormas kaas 70+

400 g

bechamelsaus

50 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 20 cm)

Bijgerechten mogen ook best de show stelen. Deze witlofschotel is elegant én easy!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van het witlof, snijd het lof doormidden en verwijder de harde kern. Kook 5 min. in water met zout.

2

Giet af, druk het overtollige vocht eruit en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de kaas en de bechamelsaus erover. Hak de walnoten grof en bestrooi hiermee.

3

Bak in ca. 15 min. goudbruin.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.