Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola
Ga uit je plaat(taart) met witlof en knolselderij.

Advertentie
Ingrediënten
- 270 g vers bladerdeeg
- 125 g crème fraîche light
- 1 knolselderij
- 3 stronken witlof
- 150 g gorgonzola
- 2 Conference peren
- 50 g ongebrande walnoten
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bijbehorende bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.
- Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel over de groente. Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 46 g
waarvan suikers 13 g -
vet 40 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 560 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 270 g vers bladerdeeg
- 125 g crème fraîche light
Rol het bladerdeeg met het bijbehorende bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover
- 1 knolselderij
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.
- 3 stronken witlof
Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.
- 150 g gorgonzola
Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel over de groente.
Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.
- 2 Conference peren
- 50 g ongebrande walnoten
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.