Plaat­taart met knol­sel­de­rij, wit­lof, peer en gor­gon­zo­la

Ga uit je plaat(taart) met witlof en knolselderij.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(93) waardeer
hoofdgerecht Ga uit je plaat(taart) met witlof en knolselderij. 4 personen
3 93

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met het bijbehorende bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover
  2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.
  3. Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel over de groente. Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.
  4. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met knolselderij, witlof, peer en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met knol­sel­de­rij, wit­lof, peer en gor­gon­zo­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 125 g crème fraîche light

Rol het bladerdeeg met het bijbehorende bakpapier uit over een bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover

3
3
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 3 stronken witlof

Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.

5
5
  • 150 g gorgonzola

Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg. Snijd de gorgonzola in blokjes en verdeel over de groente.

6
6

Bak de plaattaart in de oven in ca. 25 min. gaar.

7
7
  • 2 Conference peren
  • 50 g ongebrande walnoten

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel met de walnoten over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.