bewaar
Tarte tatin van witlof
Tarte tatin van witlof
bewaar

Tarte tatin van witlof

Dat de omgedraaide taart ook heerlijk smaakt met gezoete groenten, bewijst deze witlof-variant.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
93waarderingen

Ingrediënten

8 personen

5

stronken witlof

½ tl

gemalen kardemom

10 g

rietsuiker

50 g

ongezouten roomboter

1 pakje

bladerdeeg vers

Dit heb je nodig

  • vuurvaste quichevorm (doorsnede 28 cm)

Dat de omgedraaide taart ook heerlijk smaakt met gezoete groenten, bewijst deze witlof-variant.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde witte kern en de onderkant.

2

Plaats de taartvorm op laag vuur en laat hierin de boter smelten met de suiker en de kardemom. Schep de witlof om met het boter-suikermengsel in de taartvorm en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur uit.

3

Leg de witlof met de bolle kant naar beneden in de taartvorm. Leg het bladerdeeg eroverheen en druk goed aan. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

4

Laat de taart 5 min. afkoelen en keer met behulp van een bord. Wacht niet te lang met serveren nu de bodem nog lekker knapperig is. Bon appétit!

tip

algemeenLet op: geen springvorm gebruiken want deze gaat lekken.

Tarte tatin van witlof

Instructievideo - 01:58 min.