bewaar
Gegratineerde witlof met peer, geitenkaas en spekjes
Gegratineerde witlof met peer, geitenkaas en spekjes
bewaar

Gegratineerde witlof met peer, geitenkaas en spekjes

Uit de oven nieuwe stijl: met geitenkaas, spek en tijm.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

magere spekreepjes

500 g

witlof

2

handperen

2 g

boter om in te vetten

7.5 g

verse tijm

150 g

zachte geitenkaas honing 45+

60 ml

boomgaardsap appel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Uit de oven nieuwe stijl: met geitenkaas, spek en tijm.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur in 5 min. krokant.

2

Snijd de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de harde kern. Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes. Vet de ovenschaal in. Leg het witlof erin, met de snijkant naar onderen. Leg de partjes peer ertussen.

3

Verdeel de spekjes en alleen de blaadjes van de tijm over het witlof en de peer en verdeel de kaas erover. Besprenkel met het boomgaardsap. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegratineerde witlof met peer, geitenkaas en spekjes

Uit de oven nieuwe stijl: met geitenkaas, spek en tijm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig