bewaar
Gegratineerde prei
Gegratineerde prei
bewaar

Gegratineerde prei

20 min. bereiden
25 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

preien

30 g

roomboter

30 g

bloem

250 ml

melk

100 g

blauwaderkaas

½ zakje

peterselie

25 g

geraspte gruyère

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (inhoud ca. 1 liter), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de prei 6 min. in water met wat zout en laat de stukken uitlekken in een vergiet. Smelt de boter, haal de pan van het vuur en klop met een garde de bloem erdoor. Zet de pan terug op het fornuis en klop op middelhoog vuur de melk er geleidelijk doorheen, tot een gladde saus ontstaat. Laat, al roerend, de blauwaderkaas in de saus smelten en voeg op het laatst de peterselie toe. Leg de stukken prei in de ovenschaal, schenk de saus erover, bestrooi met de gruyère en laat het gerecht in de oven in 25 min. goudbruin en gaar worden. Lekker met een frisse salade met uitgebakken spekjes en mosterdvinaigrette.

tip

algemeenU kunt het gerecht op dezelfde dag, bijvoorbeeld ?s morgens, bereiden tot het in de oven gaat. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.